Meer weten?
Of stel je vraag via het contactformulier of 0800 99 88 777
Als je problemen zo groot en ingewikkeld zijn, dat je er zelf niet meer uitkomt, kan een opname in de SGLVG+-kliniek helpen. Als je bijvoorbeeld met jezelf in de knoop zit, steeds ruzie hebt met anderen, je moeilijk kunt beheersen of verslaafd bent, en je door je problemen in aanraking bent gekomen met politie en justitie. Een behandeling in onze kliniek is pittig. Je volgt een intensief behandelprogramma en gelden er regels en afspraken.
Kijvelandsekade 1
3172 AB Poortugaal
Openingstijden
Of stel je vraag via het contactformulier of 0800 99 88 777
Als je in behandeling komt bij de SGLVG+-kliniek, kijken we eerst samen met jou en jouw verwijzer en/of familie wat jouw problemen zijn en hoe die zijn ontstaan. Daarna gaan we samen op zoek naar de beste manier om die problemen te verminderen.
De SGLVG+ kliniek is gehuisvest op twee afdelingen van Forensisch Psychiatrisch Centrum De Kijvelanden in Poortugaal. De kliniek is gesloten. Dit betekent dat de voordeuren van de kliniek en van de afdelingen dicht zijn. En er zijn afspraken voor de toegang. Je krijgt een eigen slaapkamer met eigen douche en toilet. Er is een gezamenlijk huiskamer en tuin.
Het doel van jouw behandeling is dat je weer verder kunt met je leven. Hoe dat eruit ziet, is voor iedereen anders. Een doel kan zijn dat je leert om over problemen te praten of dat je niet meer te veel alcohol drinkt. Of dat je geen dingen vernielt als je kwaad bent. In ieder geval is het belangrijk dat je in de toekomst niet meer met politie en justitie in aanraking komt.
We stellen samen met jou het doel van jouw behandeling vast en zetten dat in een behandelplan. Daarin staat ook hoe we dat doel willen bereiken. Er staat in welke behandelaars jou gaan helpen.
Je kunt op verschillende manieren dingen leren; bijvoorbeeld in het dagelijkse leven op de groep. Groepsleider helpen jou om daar ander gedrag te oefenen. Overdag neem je deel aan een programma met verschillende behandelonderdelen. Ook geven we informatie en trainingen over allerlei onderwerpen, zoals gebruik van alcohol en drugs, seksualiteit en omgaan met andere mensen. En er zijn groepstherapieën, bijvoorbeeld gericht op agressie of verslaving. Je kunt ook individuele therapie krijgen om jouw gedrag beter te begrijpen en te veranderen.
Verschillende behandelaars kunnen je helpen: groepsleiders, arts, psychiater, trainer, verschillende therapeuten en een gedragsdeskundige (psycholoog of orthopedagoog). De gedragsdeskundige stemt alle onderdelen van de behandeling op elkaar af en bepaalt met jou de richting van de behandeling. Je krijgt ook een persoonlijk begeleider.
De behandeling is altijd tijdelijk. Hoe lang je bij ons blijft, hangt af van de duur van de verschillende behandelfases en de datum waarop je strafrechtelijke titel afloopt. Als je titel is afgelopen, kun je niet langer in de kliniek blijven. Je kunt wel met ons overleggen over een eventuele vervolgbehandeling in de SGLVG-kliniek in Zwammerdam.
Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier je gegevens in.
Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.
Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.